Thursday, October 8, 2009

Fall in Pennsylvania

Deze keer weer een Nederlands blogje. Veel foto's om een beetje een idee te geven van de omgeving.

Het begint hier zolangzamerhand herfst te worden.
Qua temperatuur overdag zitten we nog niet op Nederlandse herfstwaardes, maar 's nachts begint het toch behoorlijk fris te worden. Dus laten we de ramen nu iets minder wijd openstaan.
Herfst in PA betekent oogst tijd, we zitten hier midden in appelcountry en een van de grote appelharvest fairs word hier vlak bij, in Adams County gehouden.
Vorig weekeinde was het zover. Van verre ruik je de cider die gemaakt wordt en zie je de rook die onstaat als giga stukken vlees op de bbq's liggen te garen.
Het was er smoor druk, iedereen kwam om zich te vergapen aan de rijen standjes met kitscherige artikelen, in perfecte staat verkerende stoommachines en glimmend gepoetste oldtimers. Ondertussen werden de vele voedselstandjes aangedaan.
Alles op het gebied van appels was er te krijgen, taart, lollies, moes, cider en vele soorten appels in natuurlijke staat.
Maar ook de meest bijzondere voedsel combinaties, zoals gefrituurde uien en bloemvorm, gefrituurde oreo koekjes.
De democraten verkochten fudge en even verderop werd reclame gemaakt voor bijbel en hun specifieke interpretatie ervan.
Mocht je niet geinteresseerd zijn, dan kon je nog altijd je eigen vogelverschrikker bouwen of een ritje maken op een pony aangesloten op een systeem dat het enkel toestond een klein cirkeltje te draaien. Of je ging naar de petting zoo waar een 5 dagen oud kalfje in een hok van 1,5 bij 1,5 m lag naast de kittens die in een draagkennel zaten.
Mochten jullie het idee krijgen dat ik dit gedeelte van de fair minder aangenaam vond dan hebben jullie gelijk.
Maar verder was het leuk, mensen kijken op een heerlijke warme dag eind september , wat wil je nog meer?

Verder zitten er bij de foto's een aantal die een idee geven van de omgeving hier, van ons uitzicht als we 's avonds op onze frontporch zitten. Jaaaaa, nog steeds.
Dit weekeinde schijnt het zelfs weer warm genoeg te worden voor shorts.

Maar nu de foto's:


3 comments:

jack said...

I'm not sure what you said, but I sure enjoyed being with you when you took these nice pictures. :)

Bibi said...

Leuk! Hier zijn ze ook erg op de herfst, en vooral ook herfst decoraties. Pompoenen, scarecrows en wat al niet meer. Wij zijn afgelopen week ook naar een Apple and Cheese festival geweest, zo'n beetje het zelfde als waar jullie zijn geweest. Wel gezellig hoor;-) alleen bij ons zou zo'n democraten stand niet lang blijven staan vrees ik. Zijn ze bij jullie ook zo hatelijk over de president?

Petra said...

hier ook, veel decoraties in en om de huizen.
Vind het wel leuk, beter dan het trieste dat het herfstweer in NL kan hebben na een week regen.

Ben het nog niet tegengekomen in een direct gesprek. Maar verschillende mensen hier in de straat komen uit Europa of hebben op een andere manier direct belang bij een niet republikeinse regering.

Maar nu en dan valt me de b.. open over dingen die ik op tv hoor en zie.