Saturday, December 12, 2009

Getting comfortable

Als er iets is waar ik geen moeite mee heb in dit land, dan is het wel het gemak waarmee de Amerikanen het zich gemakkelijk maken zodra ze hun werk kloffie uit kunnen trekken.
In de paar maanden dat we hier nu wonen ben ik me te buiten gegaan aan super zachte sweatpants, cozy sweaters, snuggly socks.
Vanmiddag nog heb ik geen nee kunnen zeggen tegen een paar knalroze, super zachte sokken die je onmogelijk in je schoenen kunt dragen.
Voor het eerst in mijn leven heb ik me pyama's aangeschaft, simpel omdat ze zo superzacht zijn.

Nu beperk ik me tot het dragen van dit soort kleding tot ons eigen huis maar ik kijk er al niet meer van op als we tijdens onze wekelijkse boodschappen mensen in hun sleeppants zien lopen. Maar ik moet zeggen dat ik toch even twee keer moest kijken om zeker te weten dat de dame achter de kassa bij Old Navy echt waar in een pyamabroek liep. Dat schijnt niet ongewoon te zijn, maar ik moet er nog even aan wennen.
Wel weet ik inmiddels dat er hier in de buurt niet opgekeken wordt van een pyama broek als er iemand aan de deur komt of als je in sweatpants en een t-shirt je boodschappen gaat doen. LOL, over make up hebben we het helemaal maar niet.

Maar goed, dat gaat me iets te ver. Ik beperk me tot het uitlaten van de honden in sweatpants. Maar in huis, daar geef ik graag toe aan de verleidingen van de zachtheid, knuffeligheid en comfort van de kleding verkocht in de amerikaanse winkels.
En als er aangebeld word, dan doe ik rustig open in mijn sweatpants.
Maar geef me nog even de tijd om te wennen aan het dragen van sleeppants in het openbaar...
Hoewel, ze zijn zacht, flanel en warm....

2 comments:

houndstooth said...

Well, I'm born and raised in the US, and I still won't go any further than the turn out pen for the dogs in my pajamas, and that's only if I'm sick and not getting dressed for the day. I think people take it a little too far by wearing them out in stores. Maybe I'm just uptight, I don't know! I do enjoy very comfy clothes at home, though, that's for sure! Those socks are the best!

B. said...

de dag dat ik ooit in mijn huispants naar Bobs holiday market ga, komt hopelijk nooit, al moet ik zeggen dat ik thuis vaak een trainings broek draag omdat ik 's ochtends op de roeimachine in de huiskamer zit, en dan 'vergeet' ik me om te kleden en sta ik wel eens in die trainings broek in de supermarkt, maar dat is niet hetzelfde.. al is het nu nog maar een kleine stap...ben ik bang...